Víno z bílého rybízu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 600 g Cukr krystal
  • 2 l Voda pitná
  • 4 l Rybíz bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 917.7 mg
  • Vláknina 28666.7 mg
  • Vitamín A 28666.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 136.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralý bílý rybíz otrháme ze stopek, přebereme, propláchneme a důkladně rozmačkáme. Přemístíme do 5l čisté sklenice, převážeme celofánem, který několikrát propíchneme. Při pokojové teplotě necháme kvasit cca 7 dnů.

  • 2

    Poté přecedíme přes plátno a necháme překapat. Rybíz zbylý na plátně zalijeme vodou a prolisujeme. Smícháme se získanou šťávou, přidáme cukr a promícháme, aby se rozpustil.

  • 3

    Vše přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a na teplém místě necháme znovu vykvasit. Po ustátí stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu. Jakmile se víno zcela vyčistí, rozlijeme do lahví, uzavřeme a uložíme na temném a chladném místě.

Komentáře k receptu