Kvašené víno z černého rybízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 1 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 483.8 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 271.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralý rybíz otrháme ze stopek, přebereme, propláchneme a prolisujeme. Vzniklou šťávu rozředíme vlažnou vodou, přidáme cukr, promícháme a necháme ho rozpustit.
-
2
Přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a odložíme na teplé místo. Jakmile začné víno kvasit, přemístíme do chladné místnosti a necháme zcela vykvasit. Poté počkáme dalších několik dnů. Po odstátí stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu.
-
3
Po úplném vyčištění stáčíme do připravených lahví, zavíčkujeme a uložíme na temném a chladném místě.