Víno z červeného rybízu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 3 l Voda pitná
  • 2 l Rybíz červený
  • 1 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 832 kcal
  • Sacharidy 213 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 213 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 920 mg
  • Vláknina 28666.7 mg
  • Vitamín A 28666.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 136.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralý rybíz otrháme ze stopek, přebereme, omyjeme a prolisujeme. Cukr rozmícháme ve vlažné vodě, necháme jej rozpustit a přidáme k rybízové šťávě.

  • 2

    Přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a odložíme na teplé místo. Jakmile začne šťáva kvasit, přemístíme do studené místnosti a necháme dál kvasit cca 6 týdnů. Po vykvašení počkáme ještě několik dnů, až se usadí kal. Poté gumovou hadičkou stáčíme do čistého demižonu. Po úplném vyčištění víno rozdělíme do lahví, uzavřeme a uložíme na chladném a temném místě.

Komentáře k receptu