Víno z červeného rybízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 832 kcal
- Sacharidy 213 g
- Tuky 1 g
- Sodík 25 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 213 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 920 mg
- Vláknina 28666.7 mg
- Vitamín A 28666.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 136.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralý rybíz otrháme ze stopek, přebereme, omyjeme a prolisujeme. Cukr rozmícháme ve vlažné vodě, necháme jej rozpustit a přidáme k rybízové šťávě.
-
2
Přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a odložíme na teplé místo. Jakmile začne šťáva kvasit, přemístíme do studené místnosti a necháme dál kvasit cca 6 týdnů. Po vykvašení počkáme ještě několik dnů, až se usadí kal. Poté gumovou hadičkou stáčíme do čistého demižonu. Po úplném vyčištění víno rozdělíme do lahví, uzavřeme a uložíme na chladném a temném místě.