Ovocné knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 659 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 15 g
- Sodík 94 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 82.6 mg
- Draslík 67.6 mg
- Vláknina 9000 mg
- Vitamín A 9000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky pečlivě přebereme, omyjeme je v cedníku studenou vodou a necháme okapat.
-
2
V míse utřeme máslo a vajíčko, přidáme tvaroh, mírně osolíme a pak za stálého míchání střídavě přiléváme mléko a přisypáváme mouku, až vypracujeme vláčné těsto.
-
3
Na pracovní ploše z těsta vyválíme váleček a rozkrájíme ho na díly. Z nich vytvoříme placičky, na které dáme borůvky a těsto zabalíme.
-
4
Knedlíky vaříme v horké vodě přibližně 10 minut až vyplavou. Podáváme teplé.