Frgále s borůvkami
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká
- 5 g Droždí
- 35 g Cukr krupice
- 30 g Mouka polohrubá
- 20 g Cukr vanilka
- 15 g Strouhanka
- 200 g Borůvky
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 dl Olej rostlinný
- 1 dl Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Tuk
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Skořice mletá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 699 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 40 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 198.4 mg
- Draslík 101.4 mg
- Vláknina 3741 mg
- Vitamín A 3741 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky pečlivě přebereme, důkladně je v cedníku opláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Na drobenku smícháme v míse polohrubou mouku, vanilkový cukr a máslo.
-
3
Mléko smícháme s droždím, žloutky a olejem. Do mísy nasypeme hladkou mouku s cukrem a špetkou soli, přimícháme mléko s přísadami a vypracujeme vláčné těsto, které necháme v teple vykynout.
-
4
V rozehřáté pánvi bez oleje prudce osmažíme strouhanku.
-
5
Z vykynutého těsta vytvoříme koláč, vložíme ho do vymazané formy a u těsta vytvarujeme vyšší okraje. Koláč posypeme osmaženou strouhankou a skořicí, rozprostřeme borůvky a posypeme je drobenkou.
-
6
Koláče pečeme v středně vyhřáté troubě přibližně 20 minut, až okraje zezlátnou.