Rozvařené borůvky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 77 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 2 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 6.7 mg
- Draslík 32.2 mg
- Vláknina 2000 mg
- Vitamín A 2000 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky pečlivě přebereme a důkladně je v cedníku propláchneme studenou vodou. Ve smetaně rozmícháme Solamyl.
-
2
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme cukr a borůvky, promícháme a povaříme. Když se borůvky rozvaří, přilijeme za stálého míchání smetanu se Solamylem a necháme ještě chvíli prohřát.
-
3
Podáváme horké.