Vařená rybízová marmeláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 98 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 368.3 mg
- Vláknina 11466.7 mg
- Vitamín A 11466.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralý rybíz otrháme, očistíme a propláchneme vodou. Umeleme na ovocném mlýnku, přisypeme cukr a odložíme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Mezitím občas promícháme.
-
2
Poté zahřejeme a za stálého míchání po částech vaříme do zhoustnutí. Vždy cca 2dl kaše na jedno vaření.
-
3
Horký džem ihned rozdělíme do čistých skleniček, po vychladnutí důkladně uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.