Vařená rybízová marmeláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 2 l Rybíz červený
  • 1.2 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 98 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 368.3 mg
  • Vláknina 11466.7 mg
  • Vitamín A 11466.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralý rybíz otrháme, očistíme a propláchneme vodou. Umeleme na ovocném mlýnku, přisypeme cukr a odložíme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Mezitím občas promícháme.

  • 2

    Poté zahřejeme a za stálého míchání po částech vaříme do zhoustnutí. Vždy cca 2dl kaše na jedno vaření.

  • 3

    Horký džem ihned rozdělíme do čistých skleniček, po vychladnutí důkladně uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu