Džem z rybízu a třešní

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 500 g Třešně
  • 1.5 l Rybíz červený
  • 1 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 325 mg
  • Vláknina 9333.3 mg
  • Vitamín A 9333.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 600.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybíz otrháme, odstraníme stopky, propláchneme a prolisujeme. Dáme do pánve a vaříme do zhoustnutí. Přisypeme cukr a znovu krátce povaříme.

  • 2

    Poté přisypeme omyté, vypeckované třešně a za stálého míchání dál vaříme, až směs zrosolovatí.

  • 3

    Po vychladnutí džem rozdělíme do čistých skleniček, důkladně uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu