Džem z rybízu a třešní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 0 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 325 mg
- Vláknina 9333.3 mg
- Vitamín A 9333.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 600.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybíz otrháme, odstraníme stopky, propláchneme a prolisujeme. Dáme do pánve a vaříme do zhoustnutí. Přisypeme cukr a znovu krátce povaříme.
-
2
Poté přisypeme omyté, vypeckované třešně a za stálého míchání dál vaříme, až směs zrosolovatí.
-
3
Po vychladnutí džem rozdělíme do čistých skleniček, důkladně uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.