Černý rybíz naložený ve vlastní šťávě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Rybíz černý
  • 200 g Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 208 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 403.2 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 226.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře zralý rybíz přebereme, otrháme stopky, očistíme a propláchneme studenou vodou. Poté rozdělíme do čistých sklenic a přitom průběžně prosypeme cukrem.

  • 2

    Sklenice důkladně uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu