Sterilovaný neslazený rybíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 70 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 343.8 mg
- Vláknina 10750 mg
- Vitamín A 10750 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červený nebo černý rybíz otrháme, odstraníme stopky, očistíme a propláchneme. Poté rozdělíme do čistých sklenic a dobře setřeseme. Uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 20-30 minut.
-
2
Po vychladnutí vyjmeme skleničky z hrnce a uložíme na temném a suchém místě.