Víno z čerstvých ostružin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 656 kcal
- Sacharidy 163 g
- Tuky 2 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 163 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 650.5 mg
- Vláknina 42400 mg
- Vitamín A 42400 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 84 mg
- Vitamín E 4.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé ostružiny přebereme, očistíme, nasypeme do 5l sklenice a rozmačkáme. Při pokojové teplotě necháme kvasit 4 dny. Poté prolisujeme a přecedíme.
-
2
Cukr rozmícháme ve vlažné vodě a po jeho rozpuštění smícháme s ostružinovou šťávou. Přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a necháme kvasit na teplém místě. Po několika dnech přemístíme do chladné místnosti k dokvašení. Víno necháme ještě několik dnů ustát.
-
3
Gumovou hadičkou jej stáčíme do demižonu a odstavíme, dokud se zcela nevyčistí. Přelijeme do lahví, uzavřeme a odložíme na chladném místě.