Zavařovaný ostružinový sirup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 1 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 244 mg
- Vláknina 15900 mg
- Vitamín A 15900 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.5 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé ostružiny přebereme, očistíme a prolisujeme. Kaši necháme stát, dokud se neusadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu.
-
2
Zvolna zahříváme, postupně přisypeme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Pěnu vytvořenou na povrchu sebereme. Sirup rozdělíme do vyhřátých lahví, převážeme dvojitým celofánem a urovnáme je na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.