Nevařený sirup z ostružin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 106 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 110 mg
- Vláknina 7066.7 mg
- Vitamín A 7066.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře zralé ostružiny přebereme, očistíme a důkladně promícháme s 1 kg cukru. Přemístíme do větší sklenice a necháme stát při pokojové teplotě 2 dny, až se cukr zcela rozpustí. Mezitím občas promísíme.
-
2
Poté směs necháme zvolna překapat přes plátno do čisté nádoby. Rozdělíme do sklenic, zavíčkujeme a uložíme na chladném a suchém místě.
-
3
Ostružiny, které nám zůstaly na plátně, můžeme dát opět do sklenice, zalijeme 2,5 dl vody a necháme stát další 2 dny. Poté prolisujeme, přecedíme přes plátno do kastrolu, smícháme s 500 g cukru a necháme přejít varem. Rozdělíme do vyhřátých lahví, uzavřeme a zabalíme do deky. Po vychladnutí uložíme v temné a suché místnosti.