Sirup z čerstvých ostružin

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 15 g Kyselina citrónová
  • 2 l Ostružiny
  • 1.5 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 113 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 113 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 218 mg
  • Vláknina 14133.3 mg
  • Vitamín A 14133.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé ostružiny přebereme, očistíme a prolisujeme. Necháme stát, až se usadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu.

  • 2

    Přivedeme k varu, přidáme cukr a za stálého míchání zahříváme. Jakmile směs začne znovu vařit, přisypeme kyselinu citronovou a sebereme pěnu vzniklou na povrchu.

  • 3

    Sirup ihned rozdělíme do vymytých lahví, důkladně uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu