Sirup z čerstvých ostružin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
- Sacharidy 113 g
- Tuky 1 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 113 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 218 mg
- Vláknina 14133.3 mg
- Vitamín A 14133.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé ostružiny přebereme, očistíme a prolisujeme. Necháme stát, až se usadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu.
-
2
Přivedeme k varu, přidáme cukr a za stálého míchání zahříváme. Jakmile směs začne znovu vařit, přisypeme kyselinu citronovou a sebereme pěnu vzniklou na povrchu.
-
3
Sirup ihned rozdělíme do vymytých lahví, důkladně uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.