Kompot z čerstvých ostružin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 280 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 1 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 325 mg
- Vláknina 21200 mg
- Vitamín A 21200 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ostružiny přebereme, očistíme, na sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a odstavíme. Ostružiny rozdělíme do sklenic, zalijeme vychladlým nálevem cca do 3/4 výšky.
-
2
Uzavřeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.