Kompot z čerstvých ostružin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 750 g Cukr krystal
  • 1 l Voda pitná
  • 3 kg Ostružiny
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 325 mg
  • Vláknina 21200 mg
  • Vitamín A 21200 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ostružiny přebereme, očistíme, na sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a odstavíme. Ostružiny rozdělíme do sklenic, zalijeme vychladlým nálevem cca do 3/4 výšky.

  • 2

    Uzavřeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu