Víno z čerstvých malin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 570 kcal
- Sacharidy 140 g
- Tuky 3 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 140 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 756.6 mg
- Vláknina 65000 mg
- Vitamín A 65000 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 131 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme dobře zralé maliny, přebereme je a rozmačkáme. Odložíme a při pokojové teplotě necháme 4 dny kvasit. Poté vylisujeme.
-
2
Cukr rozmícháme ve vlažné vodě a necháme rozpustit. Smícháme s malinovou šťávou a přelijeme do demižonu. Přidáme kvasinky, vložíme kvasnou trubičku a na teplém místě necháme kvasit. Po několika dnech dáme demižon dokvasit do studené místnosti.
-
3
Víno stáčíme gumovou hadičkou do čisté nádoby a počkáme, až se zcela vyčistí. Stočíme do lahví a osladíme. Na 1l použijeme 50g cukru. Uchováme na chladném a temném místě.