Šťáva z čerstvých malin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 280 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 1 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 252.7 mg
- Vláknina 21666.7 mg
- Vitamín A 21666.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maliny přebereme, očistíme a rozmačkáme. Přidáme cukr, promícháme a na 3 dny odložíme na chladném místě, aby pustily šťávu. Pěnu i dřen z povrchu sebereme, šťávu nalijeme na plátno a necháme prokapat.
-
2
Rozdělíme ji do vyvařených lahví a důkladně zavíčkujeme. Plníme cca 4cm pod okraj. Lahve narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vyjmutí postavíme hrdlem dolů do košíku a necháme vychladnout.