Sirup malinový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 109 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 91 mg
- Vláknina 7800 mg
- Vitamín A 7800 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé maliny přebereme, očistíme a prolisujeme. Necháme stát, až se usadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu. Přivedeme k varu, přidáme cukr a za stálého míchání zahříváme, až se rozpustí. Přivedeme k varu a mezitím sebereme pěnu vytvořenou na povrchu.
-
2
Horký sirup rozdělíme do vyhřátých lahví a převážeme dvojitým celofánem. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě.