Nekvašený malinový sirup

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 15 g Kyselina citrónová
  • 2 l Maliny
  • 1.5 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 856 kcal
  • Sacharidy 217 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 217 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 381.3 mg
  • Vláknina 32500 mg
  • Vitamín A 32500 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.5 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme dobře zralé, ale ne příliš měkké maliny. Přebereme je, očistíme a prolisujeme. Necháme odstát, dokud se neusadí kal.

  • 2

    Poté scedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Přelijeme do kastrolu a zahřejeme. Přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Jakmile se cukr rozpustí, přisypeme kyselinu citronovou a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme.

  • 3

    Necháme znovu projít varem a odstavíme.

  • 4

    Teplý sirup rozdělíme do lahví, zavíčkujeme, uložíme a uchováme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu