Sirup z čerstvých malin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 685 kcal
- Sacharidy 174 g
- Tuky 1 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 174 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 305 mg
- Vláknina 26000 mg
- Vitamín A 26000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé maliny přebereme, očistíme a rozmačkáme. Vložíme do větší sklenice nebo nerezové nádoby a necháme cca 2 dny kvasit při pokojové teplotě. Mezitím několikrát promícháme.
-
2
Poté směs prolisujeme a scedíme přes plátno do čisté nádoby. Cukr nasypeme do kastrolu, zalijeme trochou šťávy, zahříváme a mícháme, dokud se nerozpustí. Přivedeme k varu, přilijeme zbylou šťávu a za stálého míchání opět zahřejeme k bodu varu. Přisypeme kyselinu citronovou a pěnu vzniklou na povrchu sebereme. Krátce povaříme, odstavíme, přecedíme přes plátno a po vychladnutí rozdělíme do sklenic.
-
3
Zavíčkujeme a uložíme na studeném a temném místě.