Kompot z jeřabin, jablek a hrušek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 0 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 107 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 154.4 mg
- Vláknina 7340.3 mg
- Vitamín A 7340.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jeřabiny otrháme, přebereme, propláchneme vodou a na sítu necháme okapat. Jablka a hrušky omyjeme, odstraníme jadřince a pokrájíme na čtvrtinky. Krátce ponoříme do vody smíchané s citronovou šťávou, aby nezměnily barvu. Scedíme a střídavě s jeřabinami rozdělíme do sklenic.
-
2
Cukr rozmícháme v 1,5 l vody, svaříme a necháme vychladnut. Poté nálevem zalijeme ovoce a sklenice uzavřeme. Narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 90 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.