Kompotované jeřabiny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 0 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 104 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé jeřabiny otrháme, přebereme, omyjeme a krátce ponoříme do vroucí vody. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Vložíme jeřabiny a necháme namáčet do druhého dne.
-
2
Poté je namačkáme do sklenic, zalijeme roztokem a zavíčkujeme. Narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme při teplotě 80 °C po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě.