Džem z čerstvých jeřabin a jablek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 660 kcal
- Sacharidy 168 g
- Tuky 0 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 168 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 125.4 mg
- Vláknina 6394 mg
- Vitamín A 6394 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince a na hrubém struhadle nakrouháme. Promícháme s cukrem, přidáme omytou kůru z citronu, skořici a přilijeme vodu. Vaříme cca 10 minut za stálého míchání.
-
2
Jeřabiny očistíme, otrháme a přidáme k jablkům. Společně vaříme dalších cca 10 minut. Citronovou kůru a skořici vyjmeme, horkou marmeládu rozdělíme ihned do skleniček a zavíčkujeme, nebo povážeme celofánem a zalijeme parafínem. Uložíme na chladném a suchém místě.