Džem z čerstvých jeřabin a jablek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Skořice celá
  • 7.5 dl Voda pitná
  • 2 kg Jablka
  • 2.5 kg Cukr krystal
  • 3 kg Jeřabiny čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 660 kcal
  • Sacharidy 168 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 168 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 125.4 mg
  • Vláknina 6394 mg
  • Vitamín A 6394 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince a na hrubém struhadle nakrouháme. Promícháme s cukrem, přidáme omytou kůru z citronu, skořici a přilijeme vodu. Vaříme cca 10 minut za stálého míchání.

  • 2

    Jeřabiny očistíme, otrháme a přidáme k jablkům. Společně vaříme dalších cca 10 minut. Citronovou kůru a skořici vyjmeme, horkou marmeládu rozdělíme ihned do skleniček a zavíčkujeme, nebo povážeme celofánem a zalijeme parafínem. Uložíme na chladném a suchém místě.

Komentáře k receptu