Jeřabinový džem s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Jablka
  • 4 dl Voda pitná
  • 1 kg Cukr krystal
  • 1 kg Jeřabiny čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 107 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 55.5 mg
  • Vláknina 1900 mg
  • Vitamín A 1900 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé jeřabiny otrháme, propláchneme vodou a necháme okapat. Nasypeme do hrnce, přilijeme vodu a důkladně rozvaříme. Poté prolisujeme. Jablka omyjeme, odstraníme jadřince, nakrájíme na kousky a udusíme doměkka. Také prolisujeme a promícháme s jeřabinovou kaší. Společně opět povaříme.

  • 2

    Přisypeme cukr a za stálého míchání dál vaříme do zhoustnutí. Horký džem ihned rozdělíme do skleniček, necháme vychladnout a zavíčkujeme. Uložíme a uchováme na studeném a temném místě.

Komentáře k receptu