Sirup z čerstvých jahod
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
- Sacharidy 160 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 160 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 194.3 mg
- Vláknina 5000 mg
- Vitamín A 5000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé jahody očistíme, důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Nasypeme do větší sklenice nebo nerezové nádoby, posypeme cukrem a necháme stát, až se cukr zcela rozpustí.
-
2
Poté celý obsah necháme překapat přes plátno. Čistou šťávu přelijeme do lahví a zavíčkujeme nebo převážeme dvojitým celofánem. Narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 10 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na suchém a temném místě.