Jahodový kompot s třešněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 1 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 93 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 449.9 mg
- Vláknina 9300 mg
- Vitamín A 9300 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2604.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme zralé, ale tvrdé jahody. Očistíme je, propláchneme důkladně vodou a necháme okapat. Z třešní odstraníme stopky a také omyjeme. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout.
-
2
Ovoce rozdělíme střídavě do sklenic a zalijeme cukrovým roztokem. Zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.