Jahodový kompot s třešněmi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 700 g Cukr krystal
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 1.5 kg Jahody zahradní
  • 1.5 kg Třešně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 449.9 mg
  • Vláknina 9300 mg
  • Vitamín A 9300 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2604.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme zralé, ale tvrdé jahody. Očistíme je, propláchneme důkladně vodou a necháme okapat. Z třešní odstraníme stopky a také omyjeme. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout.

  • 2

    Ovoce rozdělíme střídavě do sklenic a zalijeme cukrovým roztokem. Zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu