Kompotované jahody
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 1 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 460.2 mg
- Vláknina 12000 mg
- Vitamín A 12000 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 176.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Větší zralé jahody přebereme, očistíme a důkladně propláchneme studenou vodou. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout.
-
2
Jahody rozdělíme do sklenic a do poloviny zalijeme cukrovým roztokem. Sklenice uzavřeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na studeném a temném místě.