Ostružinová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 110 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 0 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 88.6 mg
- Vláknina 5378.8 mg
- Vitamín A 5378.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ostružiny přebereme, omyjeme a necháme okapat. Smícháme s cukrem a citronovou šťávou.
-
2
Přivedeme k varu 325ml vody s rumem, přidáme ostružiny a asi 5min provaříme. Poté rozmixujeme, vmícháme základní hnědou omáčku, ochutíme solí a pepřem.
-
3
Omáčku podáváme k masu.