Ostružinová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Ostružiny
  • 75 ml Rum
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Omáčka hnědá univerzální (UHO)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 110 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 88.6 mg
  • Vláknina 5378.8 mg
  • Vitamín A 5378.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ostružiny přebereme, omyjeme a necháme okapat. Smícháme s cukrem a citronovou šťávou.

  • 2

    Přivedeme k varu 325ml vody s rumem, přidáme ostružiny a asi 5min provaříme. Poté rozmixujeme, vmícháme základní hnědou omáčku, ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Omáčku podáváme k masu.

Komentáře k receptu