Nevařený borůvkový kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 1 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 107 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 130 mg
- Vláknina 8000 mg
- Vitamín A 8000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky přebereme, očistíme a otrháme stopky. Posypeme cukrem, důkladně promícháme a rozdělíme do sklenic. Uzavřeme gumovým víčkem, nebo převážeme pergamenovým papírem.
-
2
Odložíme a necháme stát, dokud borůvky nepustí šťávu a cukr se nerozpustí. Takto se ovoce prosladí. Poté uchováme až několik týdnů na chladném a temném místě.