Kompot z čerstvých borůvek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 600 g Cukr krystal
  • 1 l Voda pitná
  • 3 kg Borůvky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 103 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 232.2 mg
  • Vláknina 14400 mg
  • Vitamín A 14400 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky přebereme, očistíme, na sítu propláchneme vodou a necháme okapat. Poté je rozdělíme do sklenic.

  • 2

    Ve vodě rozmícháme cukr, povaříme a odstavíme. Vychladlým nálevem přelijeme borůvky. Důkladně uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85°C sterilujeme 25 minut. Po vychladnutí sklenice vyjmeme a uložíme na temném místě.

Komentáře k receptu