Kompot z čerstvých borůvek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 1 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 103 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 232.2 mg
- Vláknina 14400 mg
- Vitamín A 14400 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky přebereme, očistíme, na sítu propláchneme vodou a necháme okapat. Poté je rozdělíme do sklenic.
-
2
Ve vodě rozmícháme cukr, povaříme a odstavíme. Vychladlým nálevem přelijeme borůvky. Důkladně uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85°C sterilujeme 25 minut. Po vychladnutí sklenice vyjmeme a uložíme na temném místě.