Sváteční dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 75 g Kakao - prášek
  • 400 g Maliny
  • 600 g Máslo čerstvé
  • 600 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Ořechy vlašské
  • 600 g Cukr moučkový
  • 300 g Rybíz červený
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Mandle
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 158.7 mg
  • Draslík 205.1 mg
  • Vláknina 9302 mg
  • Vitamín A 9302 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve utřeme máslo s cukrem a špetkou soli do pěny. Poté za stálého míchání přidáváme vejce, mouku a kakao.

  • 2

    Připravíme si čtyři dortové rozvírací formy, každou o jiné velikosti, vymažeme máslem a vysypeme mandlovými lupínky.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 4

    Těsto rozlijeme do forem ve stejné výšce. Do forem středních velikostí přidáme do jedné najemno nasekané ořechy, ve druhé posypeme těsto skořicí.

  • 5

    Pečeme 30-40minut, nejmenší formu vyjmeme dřív, cca po 20minutách.

  • 6

    Korpusy vyklopíme a necháme vychladnout.

  • 7

    Polovinu malin a rybízu namočíme do rozšlehaného bílku, poté do pískového cukru a necháme ztuhnout.

  • 8

    Korpusy naskládáme na sebe, dort ozdobíme připraveným ovocem a posypeme moučkovým cukrem.

  • 9

    Zbylé ovoce rozmačkáme se 2lžícemi třtinového cukru a tuto omáčku podáváme zvlášť k jednotlivým porcím dortu.

Komentáře k receptu