Slazený angreštový rosol
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 669 kcal
- Sacharidy 170 g
- Tuky 1 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 170 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 399 mg
- Vláknina 17200 mg
- Vitamín A 17200 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme nedozrálý angrešt. Plody očistíme a omyjeme. Nasypeme do smaltované nádoby, zalijeme vodou a povaříme do změknutí. Poté připevníme na další hrnec plátno, vlijeme na něj celý obsah nádoby a necháme pomalu okapat.
-
2
Zachycenou šťávu svaříme na poloviční množství. Mezitím neustále sbíráme pěnu z povrchu. Nakonec přisypeme cukr a dál vaříme do zrosolovatění. Rozdělíme do sklenic, necháme vychladnout a uzavřeme. Uchováme na temném místě, při nižší teplotě.