Angreštový kompot II.
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 1 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 198.8 mg
- Vláknina 8600 mg
- Vitamín A 8600 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr rozmícháme ve vodě a mírně zahřejeme. Plody angreštu očistíme, odstraníme stopky a omyjeme. Poté nasypeme do cukrového roztoku a zahříváme. Jakmile angrešt začne měnit barvu, přivedeme k varu, povaříme cca 5-10 minut do změknutí.
-
2
Ochladíme, rozdělíme do sklenic, zalijeme roztokem a zavíčkujeme. Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme při teplotě 85°C 20-30 minut. Po vychladnutí uložíme na chladné a temné místo.