Jednoduchý angreštový kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 1 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 496.2 mg
- Vláknina 21500 mg
- Vitamín A 21500 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Angrešt očistíme, odstraníme stopky a důkladně omyjeme. Plody propícháme jehlou, rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, krátce povaříme, necháme vychladnout, poté roztokem přelijeme angrešt.
-
2
Sklenice uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce, při teplotě 80 °C sterilujeme 20 minut. Hotový kompot necháme vychladnout a uchováme na temném místě.