Srnčí maso s brusinkami
Suroviny
- 300 g Chléb celozrnný žitný
- 150 g Kompot brusinkový
- 80 g Máslo čerstvé
- 10 g Sůl
- 20 g Strouhanka
- 1 g Tymián sušený
- 2 g Jalovec
- 20 g Paprika mletá sladká
- 1000 g Srnčí maso
- 100 ml Víno červené
- 800 ml Voda pitná
- 5 ml Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 ks Masox
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1106 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 99.3 mg
- Draslík 760.5 mg
- Vláknina 8576.7 mg
- Vitamín A 8576.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí maso odblaníme, osolíme, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme mletou paprikou, tymiánem, drceným jalovcem, pokapeme worcesterem, vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody, přihodíme kostku masoxu a dáme do trouby péct. Pečeme za občasného podlévání vodou doměkka.
-
2
Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, do výpeku nalijeme červené víno, brusinkový kompot i s nálevem, zahustíme troškou strouhanky a ještě chvíli podusíme, až se strouhanka úplně rozvaří.
-
3
Plátky masa upravíme na talíře, přelijeme šťávou z pekáčku a podáváme s tmavým chlebem.