Roštěnec s borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 765 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 44 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 72 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 276.6 mg
- Draslík 181.4 mg
- Vláknina 769.9 mg
- Vitamín A 769.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotky oloupeme, překrojíme na poloviny a smícháme se slaninou nakrájenou na kostičky a vanilkovým luskem nalámaným na malé kousky.
-
2
Roštěnec pokapeme olejem, ochutíme solí, pepřem, dáme do pekáče a kolem něj nasypeme připravenou směs. Pečeme 25minut v troubě předehřáté na 200C. Poté podlijeme koňakem, vínem a pečeme dalších cca 12minut.
-
3
Hotové maso vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku přidáme borůvky, 5minut prohřejeme, ochutíme solí, pepřem.
-
4
Maso podáváme přelité borůvkovým výpekem.