Roštěnec s borůvkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 125 g Borůvky
  • 180 g Slanina vepřová
  • 250 g Šalotka
  • 200 ml Víno bílé
  • 100 ml Martell cognac
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.9 kg Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 765 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 222 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 276.6 mg
  • Draslík 181.4 mg
  • Vláknina 769.9 mg
  • Vitamín A 769.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotky oloupeme, překrojíme na poloviny a smícháme se slaninou nakrájenou na kostičky a vanilkovým luskem nalámaným na malé kousky.

  • 2

    Roštěnec pokapeme olejem, ochutíme solí, pepřem, dáme do pekáče a kolem něj nasypeme připravenou směs. Pečeme 25minut v troubě předehřáté na 200C. Poté podlijeme koňakem, vínem a pečeme dalších cca 12minut.

  • 3

    Hotové maso vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku přidáme borůvky, 5minut prohřejeme, ochutíme solí, pepřem.

  • 4

    Maso podáváme přelité borůvkovým výpekem.

Komentáře k receptu