Srnčí špíz s brusinkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Kompot brusinkový
  • 200 g Slanina vepřová
  • 500 g Srnčí kýta
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 2 g Tymián sušený
  • 2 g Jalovec
  • 5 g Solamyl
  • 100 ml Víno červené
  • 100 ml Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 568 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1011 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 27.2 mg
  • Draslík 246.7 mg
  • Vláknina 1414 mg
  • Vitamín A 1414 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 8.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněné srnčí maso z kýty nakrájíme na větší čtverečky, slaninu bez kůže také nakrájíme čtverečky, menší žampiony necháme vcelku, větší rozpůlíme.

  • 2

    Maso osolíme, opepříme, posypeme mletým jalovcem, tymiánem, pokapeme olejem a necháme chvíli uležet.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej, na jehly napichujeme střídavě maso, slaninu a žampiony, za občasného otáčení usmažíme v pánvi dozlatova.

  • 4

    Špízy vyjmeme, do výpeku nalijeme trochu vína, přidáme brusinkový kompot, zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vína, provaříme a odstavíme.

  • 5

    Špízy rozdělíme na talíře a přelijeme brusinkovou omáčkou.

Komentáře k receptu