Srnčí špíz s brusinkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 568 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 41 g
- Sodík 1011 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 27.2 mg
- Draslík 246.7 mg
- Vláknina 1414 mg
- Vitamín A 1414 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 8.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaněné srnčí maso z kýty nakrájíme na větší čtverečky, slaninu bez kůže také nakrájíme čtverečky, menší žampiony necháme vcelku, větší rozpůlíme.
-
2
Maso osolíme, opepříme, posypeme mletým jalovcem, tymiánem, pokapeme olejem a necháme chvíli uležet.
-
3
V pánvi rozpálíme olej, na jehly napichujeme střídavě maso, slaninu a žampiony, za občasného otáčení usmažíme v pánvi dozlatova.
-
4
Špízy vyjmeme, do výpeku nalijeme trochu vína, přidáme brusinkový kompot, zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vína, provaříme a odstavíme.
-
5
Špízy rozdělíme na talíře a přelijeme brusinkovou omáčkou.