Pečená kachní játra s rebarborou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 10 g
- Sodík 405 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 1030.5 mg
- Draslík 762 mg
- Vláknina 4939.5 mg
- Vitamín A 4939.5 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 61.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvou rebarboru oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Stranou si z horké vody a okry připravíme čaj z ibišku, do kterého nakrájenou rebarboru přidáme. Necháme louhovat cca 10 minut.
-
2
Játra opepříme (nesmíme osolit) a na pánvi na rozpáleném másle osmažíme z každé strany. Na závěr je osolíme. Z čaje vyndáme rebarboru a dáme ji na talíř. Přidáme jahody, které předtím namočíme v ibiškovém čaji a na závěr přidáme játra, která jsme nechali okapat na ubrousku.