Rebarbora s jahodami v džemu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 6 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 49 mg
- Vláknina 856.7 mg
- Vitamín A 856.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z oloupané rebarbory odkrojíme konce, omyjeme ji a nakrájíme na kousky asi 2 cm dlouhé a 2 minuty blanšírujeme ve vroucí vodě, vodu potom slijeme. Rebarboru dáme se 100 ml vody do hrnce a 3-4 minuty dusíme, rebarbora bude skoro měkká.
-
2
Opláchneme jahody, očistíme, zbavíme je stopek a kalichů, nakrájíme na kousky nebo rozmixujeme. Pokud budeme jahody mixovat přidáme k nim nejdříve rebarboru, rozmixujeme, vmícháme želírovací cukr 3plus1, nadrobené sušené ibiškové květy a směs přivedeme k varu, za neustálého míchání vaříme 4 minuty na silném ohni, stáhneme z ohně a plníme do sklenic předem vypláchnutých horkou vodou a dobře uzavřeme.
-
3
Do nakrájených jahod přidáme předvařenou rebarboru, želírovací cukr 3plus1, nadrobené sušené ibiškové květy a necháme 3 hodiny odstát.
-
4
Dále postupujeme stejně jako u mixovaných jahod.