Sušená jahodová pasta s jablkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 42 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 130.3 mg
- Vláknina 3901.3 mg
- Vitamín A 3901.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablko oloupeme, odstraníme jádřinec a nadrobno nakrájíme. Jahody nasypeme do mixéru, rozmixujeme, přidáme jablko a agar.
-
2
Hmotu rozprostřeme na pečicí papír ve vrstvě silné cca 1 cm a v troubě předehřáté na 70 °C rychle usušíme. Hotovou pastu nakrájíme na čtverečky a po vychladnutí podáváme.