Polévka jahodová s vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 1 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 424.6 mg
- Vláknina 10556.2 mg
- Vitamín A 10556.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 152.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jahody přebereme, očistíme, umyjeme pod tekoucí vodou. Následovně je dáme do misky, posypeme 2 lžícemi cukru a skořicovým cukrem, dobře rozmačkáme a propasírujeme přes síto do hrnce.
-
2
Do propasírovaných jahod přisypeme zbylý cukr, vložíme med, vlijeme citrónovou šťávu, víno, přidáme rozinky, všechny suroviny důkladně promícháme, podle vlastní chuti můžeme ještě polévku dochutit solí, pepřem a odložíme do lednice vychladit.
-
3
Hotovou polévku do servírování udržujeme v lednici.