Jahodový džem, připravený v domácí pekárně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 1 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 1.5 mg
- Draslík 117.8 mg
- Vláknina 3019.5 mg
- Vitamín A 3019.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jahody dobře omyjeme, nakrájíme a necháme okapat.
-
2
Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, vložíme do ní jahody, želírovací cukr, máslo a přilijeme citronovou šťávu. Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko, abychom se neopařili vystříknutým horkým džemem.
-
3
Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, dáme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut.
-
4
Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby čas prodloužíme programem "pečení".
-
5
Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Sklenice naplníme džemem, dobře je uzavřeme a vychladíme.