Švestkovo - borůvkový dezert s mandlemi a šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 14 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 27.5 mg
- Draslík 535.2 mg
- Vláknina 14054 mg
- Vitamín A 14054 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené švestky vypeckujeme a společně s borůvkami necháme několik hodin namáčet v 1/2l vody. Poté slijeme, po okapání vložíme do trouby a zahříváme min. 30 minut.
-
2
Vyjmeme, necháme vychladnout, poprášíme cukrem a na nudličky nakrájenými mandlemi. Dozdobíme kopečkem ušlehané smetany a ihned podáváme.