Jahodové špízy s čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Jahody zahradní
  • 150 g Čokoláda hořká
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr moučkový
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 175 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 ml Tresť vanilková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 640 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 98.1 mg
  • Draslík 363.1 mg
  • Vláknina 9250 mg
  • Vitamín A 9250 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V horké vodní lázni smícháme v míse smetanu, nadrobenou čokoládu a máslo, mícháme, až je čokoláda rozpuštěná a spojená s ostatními surovinami.

  • 2

    Jahody napícháme na špejle, obalíme v moučkovém cukru, pokapeme vanilkovou trestí a dáme na gril na 2 minuty s otáčením opéct. Když jahody začnou syčet a měknout, položíme špíz na talíř a ozdobně bohatě přelijeme čokoládovou polevou. Necháme lehce zatuhnout a podáváme s kopečkem šlehačky.

Komentáře k receptu