Jahodová pěna s medem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 33 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 210.7 mg
- Vláknina 5040.4 mg
- Vitamín A 5040.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polovinu jahod se lžící medu rozmixujeme do hladka a přelijeme do mísy. Umixujeme druhou polovinu jahod se zbytkem medu a sýrem mascarpone, také přelijeme do mísy. Uvaříme sáček bezbarvé želatiny podle návodu na obalu a ještě teplou želatinu vmícháme do obou hmot v mísách. Jahody s medem nalijeme do kovových nebo jednorázových plastových misek a vložíme na 10 minut do mrazáku. Vyndáme a dolijeme misky jahodovo-sýrovou směsí, vrátíme do marazáku, necháme 4 hodiny mrazit.
-
2
Připravíme si hrnec s horkou vodou, každou misku do ní opatrně vnoříme a počítáme do pěti, nožem uvolníme okraj, misku přiklopíme talířkem, obsah vyklopíme. Ozdobíme půlkami jahod a snítkou máty.