Mango s jahodovým sorbetem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 1 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 304.3 mg
- Vláknina 7680 mg
- Vitamín A 7680 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 83.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na hluboké pánvi smícháme cukr, vodu, citronovou šťávu a kůru, pozvolna zahříváme, až se cukr rozpustí. 3 minuty povaříme na mírném ohni, odstavíme a vmícháme rum, vzniklý sirup necháme vychladnout.
-
2
Do mixéru vložíme jahody, vychladlý sirup, do hladka rozmixujeme. Nalijeme do plastové nádoby a dáme zmrazit, po 1 hodině směs prošleháme, totéž zopakujeme každých 30 minut, dokud směs nezíská konzistenci sorbetu.
-
3
Manga rozkrojíme, vyjmeme pecky a rozdělíme ovoce na poloviny. Všechny porce rozložíme na gril, posypeme třtinovým cukrem a opečeme 3 minuty z každé strany. Podáváme s kopečkem sorbetu.