Palačinkové obálky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 25 g
- Sodík 95 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 285.3 mg
- Draslík 144.3 mg
- Vláknina 3662.5 mg
- Vitamín A 3662.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 102 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse ušleháme vejce a smetanu do pěny, postupně přidáváme mouku smíchanou s cukrem, až vznikne hladké těsto, které necháme uležet.
-
2
Ve vodní lázni zahříváme jahodový džem a třtinový cukr, když se spojí a zhoustnou, do chladnoucí směsi vmícháme nadrobno nakrájené čerstvé jahody.
-
3
Z palačinkového těsta upečeme velmi tenké palačinky, které vždy po dvou použijeme na obálku. První palačinku potřeme bohatě vanilkovým krémem (Lipánek, Pribináček, Termix), na střed navršíme jahodovou směs. Zakryjeme druhou palačinkou a všechny čtyři okraje spojených palačinek přehneme dovnitř, čímž vznikne čtvercová obálka. Podáváme posypané moučkovým cukrem.