Palačinkové obálky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cukr třtinový
  • 100 g Džem jahodový
  • 130 g Jahody zahradní
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Cukr moučkový
  • 250 g Lipánek vanilkový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 4 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 95 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 285.3 mg
  • Draslík 144.3 mg
  • Vláknina 3662.5 mg
  • Vitamín A 3662.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 102 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme vejce a smetanu do pěny, postupně přidáváme mouku smíchanou s cukrem, až vznikne hladké těsto, které necháme uležet.

  • 2

    Ve vodní lázni zahříváme jahodový džem a třtinový cukr, když se spojí a zhoustnou, do chladnoucí směsi vmícháme nadrobno nakrájené čerstvé jahody.

  • 3

    Z palačinkového těsta upečeme velmi tenké palačinky, které vždy po dvou použijeme na obálku. První palačinku potřeme bohatě vanilkovým krémem (Lipánek, Pribináček, Termix), na střed navršíme jahodovou směs. Zakryjeme druhou palačinkou a všechny čtyři okraje spojených palačinek přehneme dovnitř, čímž vznikne čtvercová obálka. Podáváme posypané moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu