Kouzelný rudý dezert
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 3 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 10 mg
- Draslík 341.8 mg
- Vláknina 14700 mg
- Vitamín A 14700 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2120.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maliny, vypeckované třešně a ostružiny omyjeme, z malin odstraníme stopky. Smícháme v hrnečku solamyl a 4 lžíce vody. Zbylou tekutinu a cukr přivedeme k varu. Přidáme rozmíchaný solamyl a odstavíme hrnec ze sporáku. Přidáme ovoce a promícháme.
-
2
Směs vlijeme do dezertové mísy a přes noc necháme uležet. Na plochý talíř vyklopíme kouzelný rudý dezert.
-
3
Smícháme vanilkový pudinkový prášek, mléko a cukr a vše uvaříme za stálého míchání, dokud nezhoustne. Necháme vystydnout a mícháme, aby se nevytvořil škraloup.
-
4
Připravený rudý dezert přelijeme hotovou vanilkovou polevou a ihned podáváme.