Kouzelný rudý dezert

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Maliny
  • 500 g Třešně
  • 200 g Ostružiny
  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 4 dl Mléko polotučné
  • 4 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 341.8 mg
  • Vláknina 14700 mg
  • Vitamín A 14700 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2120.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maliny, vypeckované třešně a ostružiny omyjeme, z malin odstraníme stopky. Smícháme v hrnečku solamyl a 4 lžíce vody. Zbylou tekutinu a cukr přivedeme k varu. Přidáme rozmíchaný solamyl a odstavíme hrnec ze sporáku. Přidáme ovoce a promícháme.

  • 2

    Směs vlijeme do dezertové mísy a přes noc necháme uležet. Na plochý talíř vyklopíme kouzelný rudý dezert.

  • 3

    Smícháme vanilkový pudinkový prášek, mléko a cukr a vše uvaříme za stálého míchání, dokud nezhoustne. Necháme vystydnout a mícháme, aby se nevytvořil škraloup.

  • 4

    Připravený rudý dezert přelijeme hotovou vanilkovou polevou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu