Lehký nákyp (suflé) s černým rybízem a citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 23 g
- Sodík 143 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 226.5 mg
- Draslík 237.6 mg
- Vláknina 289 mg
- Vitamín A 289 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V malém kastrůlku 3 minuty vaříme kuličky černého rybízu s 50 g cukru. Jakmile kuličky začnou praskat, vlijeme ovocný likér a stáhneme kastrůlek z ohně.
-
2
Rozpuštěným máslem vytřeme 4 formičky o obsahu 150 ml. Ze zbylého cukru a změklého másla umícháme světlý krém, přimícháme najemno nastrouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu, žloutky ze středně velkých vajec a krémový sýr. Pak do směsi pomalu vmícháme lžíci ušlehaného tuhého sněhu z bílků, směs trochu zřídne a potom přimícháme zbytek sněhu.
-
3
Vymazané formičky naplníme ovocnou směsí a na ni nalijeme krémovou směs. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 190 °C. Nákyp neboli suflé je hotové, až ztuhne a nabude. Opatrně vyklopíme z formiček, pocukrujeme a ještě teplé podáváme.