Kompot z čerstvého ovoce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 2 g
- Sodík 25 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 4.9 mg
- Draslík 521 mg
- Vláknina 18852.5 mg
- Vitamín A 18852.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme pomocí škrabky kůru z citronu a vymačkáme šťávu. Dáme do pánve citronovou kůru i šťávu, likér z černého bezu, cukr a vodu. Vaříme 10 minut.
-
2
Oloupeme jablka, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a přidáme do pánve. Vaříme 5 minut, dokud nebudou měkká. Odstavíme pánev a dáme vychladit.
-
3
Jablka a sirup přendáme do servírovací mísy, přidáme ostružiny a nakrájené fíky. Vše zamícháme. Přikryjeme a dáme do lednice, dokud nebudeme kompot podávat.
-
4
Do misky vlijeme jogurt a pokapeme ho medem.
-
5
Kompot podáváme s polevou z jogurtu a medu.